Home Bio CV Duo Trio
Vioolles
Foto Video Contact
Biografie

Ruzana Tsymbalova is geboren in Rusland. Zij komt uit een artistieke familie. Haar vader is een professionele violist, haar moeder danseres en zangeres (website: www.melody-romen.ru). Ruzana is opgegroeid op het toneel met haar familie. Vanaf haar tweede jaar trad ze op als danseres in de voorstellingen van haar ouders.

Op zesjarige leeftijd leerde ze viool spelen. Zij eindigde haar klassieke training in Rusland in 1994 Cum Laude. Ze trad op met symfonie orkesten en zigeuner orkesten en werkte voor “Mosconcert”, één van de grootste Russische concert organisaties. Hiermee deed ze tournees in Rusland en daarbuiten, namelijk: Finland (1996) en Noorwegen (2001).

In 2003 kwam Ruzana naar Nederland om verder te studeren en uit te wisselen. Tango muziek is hierbij haar specialisatie. Zij studeerde af voor haar bachelor studie op het conservatorium in Rotterdam in 2007 met een 9,5. Sinds 2003 treedt Ruzana op met OTRA, in Europa en daarbuiten. Ze heeft opgetreden op het Buenos Aires Tango Festival. In Nederland is ze diverse keren gevraagd om deel te nemen aan televisie optredens. Ook heeft ze de eer gehad om op te treden voor Koningin Beatrix en haar te ontmoeten ter gelegenheid van de opening van het WMDC.

Op dit moment arrangeert Ruzana tijdens haar masters opleiding en is zij als uitvoerend musicus haar diploma aan het afronden met haar “Quinteto Arrastre”. Daarnaast speelt zij met "Quinteto Zárate", met welke zij op tournee is geweest in België voor de show "Motivo de
Tango". Ruzana gelooft dat muziek en het delen daarvan mensen samen brengt; Zij ziet het als haar roeping om de internationale taal van de muziek te gebruiken om mensen over de hele wereld samen te brengen.

                     
Ruzana Tsymbalova
Created by www.carolreeb.nl