Home Bio CV Duo Trio
Vioolles
Foto Video Contact
Trio Tsymbalova

Het Trio bestaat uit drie snaarinstrumenten: gitaar, viool en contrabas, waardoor een prachtige eenheid van klank ontstaat.

Dit trio speelt in een zeer ongebruikelijke bezetting; en speelt tango, jazz, zigeunermuziek en zelfs klassiek. De leden arrangeren alle muziek zelf en improvisatie wordt ook niet geschuwd. Wat opvalt als dit trio speelt is het speelplezier en het vermogen om de aandacht van het publiek te grijpen en vast te houden.

Elliot Muusses en Ruzana Tsymbalova ontmoetten elkaar eind 2004 in Rotterdam. Sinds die tijd zijn zij altijd met veel plezier met elkaar blijven spelen. Bassiste Suze begon mee te doen vanaf 2007. Zij weet Ruzana en Elliot perfect aan te vullen, omdat zij zowel een klassieke als jazz-achtergrond heeft.

Elliot Muusses heeft een jaar in Rotterdam aan de tango-afdeling gestudeerd. Momenteel studeert hij jazzgitaar aan het conservatorium van Amsterdam bij Maarten van der Grinten en Martijn van Iterson. Hij speelt in verschillende jazz en tangogroepen, waaronder Guitarras Tango, de groep van gitarist Kay Sleking, en een duo met de Argentijnse meestergitarist Hernan Ruiz. Ook ontwikkeld hij zijn vaardigheden als componist en arrangeur met zijn eigen Jazz-Trio.

Suze Stiphout studeerde klassiek contrabas in Den Haag bij Peter Luit. Na haar studie heeft ze zich verdiept in jazz latin en tango. Ze speelt naast in diverse formaties ondermeer in Tango ensemble Rosa Rio, in het Trio Bustan (Oriëntaalse jazz) en in Trio Tsymbalova.

 

                     
Ruzana Tsymbalova
Created by www.carolreeb.nl